کمیته راهنمای گردشگری خوراک
آبان ۱۰, ۱۳۹۹آشپزان و سرآشپزان
قاعدتاً مهمترین بخش از آماده سازی غذا بخش تهیه آن است و نقش آشپز، پر رنگ ترین نقش در پروسه تهیه است. سرآشپزفردی مجرب با تحصیلات آکادمیک حرفهای در زمینه آشپزی خوراک ملل است، که سرپرست گروهی از آشپزها بوده و به نوعی بر تمامی فعالیتهای آشپزخانه، خرید مواد اولیه مناسب، نحوه عملکرد کارکنان، تنظیم منو (تنظیم فهرست غذا)، کسب اطمینان از رضایت مشتری نسبت به کیفیت طعم و مزه غذاها و همچنین آراستگی ظاهری غذا مدیریت و نظارت میکند. همچنین آشپز فردی است، که در زمینه آشپزی حرفهای عمل میکند و تجربه زیادی دارد. اما تحصیلات حرفهای و فنی در زمینه آشپزی ندارد. کمیته سرآشپزان و آشپزان به منظور دست یابی به محورهای ذیل تشکیل شده است؛
نظارت بر دستورهای تهیه انواع خوراک گردآوری شده از سراسر کشور(وبعضاً خوراک ملل) و تأیید دستورهای صحیح
ایجاد شبکهای منسجم از آشپزان و سراشپزان در جهت معرفی و حمایت
ایجاد یک پل ارتباطی مابین سرآشپزان ملی با سرآشپزان مطرح خارجی
معرفی فرصتهای شغلی در سطوح مختلف
برگزاری دورههای مختلف آموزشی، همراه با مدرک معتبر
ارتقای علمی و عملی آشپزان و سرآشپزان
همکاری در پروسه ثبت معنوی خوراکهای ایرانی
همکاری در برندسازی خوراکهای دارای پتانسیل، در دو سطح ملی و بین الملل